maandag 20 december 2010

Dertig dagen-challenge (20)Vandaag luidt de opdracht in de dertig dagen-challange: deze maand.

De maand waarin Elsje, die zichzelf als een sterke vrouw met veel energie beschouwt, moest toegeven dat die kracht en energie compleet op waren. Door de drukte en stress van haar baan, waarin dit jaar een reorganisatie, een verhuizing en als klap op de vuurpijl een op het laatste moment afgewentelde overplaatsing, maar zeker ook door de "nasleep" van het overlijden dat het NSG dit jaar te verstouwen heeft gehad. Als je dat nasleep kan noemen, want voor haar gevoel zit Elsje nog middenin het verdriet.

De combinatie van de zowel energievretende situatie thuis als ook op het werk maakte dat Elsje dit jaar slecht ging slapen, slechter ging slapen, slechtst ging slapen. En als je niet meer slaapt, doe je geen nieuwe energie meer op, sterker, dan gaat je energieniveau eerst richting nul en schiet dan door in de min.

Door een poosje niet te werken hoopt Elsje zich te kunnen concentreren op de situatie thuis. Hopelijk kan ze daar een beetje rust in vinden. Zodat ze zich daarna met een gerust hart en een verlicht gemoed weer op het werk kan storten. En daar weer energie uit kan gaan putten. Dat hoopt ze.

11 opmerkingen:

Terrebel zei

Meer mensen zouden vaker moeten slapen, dan was er minder ellende in de wereld. Daar ben ik al jaren van overtuigd.

Anoniem zei

Heel veel slaap, energie en sterkte gewenst.

Gerhard zei

Een mooie tijd is dit om eens fijn de batterij op te laden. Af en toe is dat echt nodig, voor jezelf zorgen. Sterkte, rust maar fijn uit.

Edith de Gilde zei

Uitrusten is nu echt het beste wat je kunt doen. En geen agenda in je hoofd - het duurt zolang als het duurt. Het komt goed, zeker weten. Sterkte!

Sylvia zei

Ik hoop met je mee... Zet 'em op!

elke zei

Ik hoop alleszins van harte dat je gauw weer je vrolijke energieke zelf bent. Tot zolang zit er weinig anders op dan: rusten, rusten en nog eens rusten.

mevrouw yvonne zei

Oeh wat een herkenbaar verhaal. Ook ik kon door stress niet meer slapen, dat sloopt je langzaam maar zeker. Goed dat je rust neemt, ik hoop van harte met je mee dat het helend zal zijn!

Sonnetje zei

Herkenbaar! Vorig jaar zat ik in dat schuitje. Heb hulp gezocht en ben veel gaan wandelen. Help echt enorm! Je maakt je hoofd leeg, doet energie op etc. Sterkte! En vooral: neem je tijd en luister naar je lijf.

Marijke/Figarootje zei

Opladen, uitrusten, bijslapen... tijd voor jezelf, je gezin en vooral genieten van kleine dingetjes als dat je lukt. En lekker naar buiten en zo... neem er de tijd voor!

Dikke warme knuffel,
Marijke

Zjanette zei

Slapen ja. En vooral ook ontspannen. Leuke dingen doen. Je niet schuldig voelen. Zaken op z'n beloop laten. Tijd nemen. Vooral de tijd nemen. Niet te vroeg denken dat het wel weer gaat.
Aan jezelf denken dus.

Elsje zei

Ik ben hartstikke blij met al jullie reacties!!