zaterdag 4 december 2010

Dertig dagen-challenge (4)Het onderwerp van de dertig dagen-challenge voor dag vier is: wat eet ik vandaag?

Een leuk onderwerp (want eten is een heel fijne bezigheid :-) ), maar Elsje heeft wel een kleine biecht te doen. Om te eten, moet er natuurlijk eerst gekookt worden ennehhh... Elsje is geen kookfanaat, verre van dat. Koken doet ze omdat er gegeten moet worden, niet omdat ze er plezier in heeft. Meestal dan. Want af en toe kan het zomaar voorkomen dat Elsje zin heeft om te koken; een neiging die ze graag direct de kop indrukt.

Meestal besteedt ze het koken uit. Aan Sjaak of aan de spruiten, die zonder uitzondering allemaal al aardig tot heel goed kunnen koken. In de afgelopen jaren is er zelfs een soort kook-traditie ontstaan in het NSG: op maandag koken de meiden, op dinsdag de jongens. Vrijdags kookt Sjaak en in het weekend wie zin heeft. Alleen op woensdag, soms op donderdag (dat is meestal restjesavond of er wordt wat gehaald) of een enkele keer in het weekend kookt Elsje.

Maar goed, opdracht is opdracht. Vanavond wordt er gekookt door jawel, Elsje zelf en staat op het menu een ovenschotel van paksoi gevuld met gehakt en gekruide aardappeltjes. Simpel doch eenvoudig.

Waarom dan een plaatje van ingrediënten voor erwtensoep boven dit stukje? Nou, Sjaak heeft zojuist al die ingrediënten in een pan gedaan. Het is tenslotte winter en morgen wil het NSG makkelijk kunnen eten tijdens het Heerlijk Avondje. Dus er zit straks vast ook wel een vers kopje erwtensoep in voor Elsje.

(En wat ze de rest van de dag eet is lang niet zo interessant: boterhammetjes met hazelnootpasta, een mandarijntje, wat pepernoten, bij de thee een paar lange vingers, een appel, misschien ergens nog een bakje yoghurt met muesli. )

7 opmerkingen:

Branwen zei

Geheel terecht die ingrediënten voor de erwtensoep. Veel soep is lekkerder de dag erna en erwtensoep is daar wel het meest bekende geval van.
Eet smakelijk!

elke zei

mocht ik niet zo ver wonen, ik kwam meeëten vanavond want ik ken dat niet. :-)

mevrouw yvonne zei

Ik ben ook helemaal geen kookfan. Ik laat Lisa af en toe koken, zodat ze het kan leren. En hoop dat ze het zo leuk gaat vinden dat ze, als ze wat ouder is, het mss dagelijks wil doen ;-)

Elsje zei

@branwen: juist!
@elke: ken jij geen erwtensoep? *kijkt verbijsterd*. Stevige winterkost! Gaan we voor je maken als je weer een keer hierheen komt, that's a promise :-D
@yvonne: goed plan! en samen koken is trouwens nog gezellig ook!

elke zei

Erwtensoep ken ik wel, Elsje, het is het andere dat ik niet ken (dat wat jij klaarmaakte)

Sjaak zei

Het schema voor het koken hier is wel achterhaald. De meiden koken nog nauwelijks, druk met school, sport en muziek. Het is grotendeels een mannenzaak geworden hier. En die doen dat doorgaans met veel plezier

Elsje zei

@elke: het was een probeersel en maar goed dat je niet was komen eten want het was niet lekker. Volgende keer ga ik de paksoi toch maar weer roerbakken :-)

@sjaak: dat is waar!!