vrijdag 21 juli 2006

Bloggen of geblogd wordenZojuist las Elsje dat 8 % van de internettende Amerikanen een blog bijhoudt en dat 39 % van de Amerikaanse internetgebruiker één of meerdere blogs leest. Hoe zou dat in Elsjes omgeving zijn?

Een kleine steekproef onder collega's leert Elsje dat zij de enige met een weblog is, en dat er drie collega's zijn die wel eens een weblog lezen. Nu zijn ze bij Elsje op het werk met z'n 42-en, dus 2 % schrijvers en 7 % lezers is wel een beetje aan de magere kant. Hierbij moet Elsje eerlijkheidshalve bekennen dat de helft van de collega's op vakantie is, en dat er dus theoretisch gezien misschien zelfs wel 4 % schrijvers en 14 % lezers zou kunnen zijn. Maar ze zou niet gek opkijken als er onder deze groep evenmin bloggers zitten. Eigenlijk is dit resultaat niet zo verwonderlijk, want inspecteurs staan nou niet bekend om hun trendsettersmentaliteit.

Dit weekend gaat Elsje bij haar digitale vrienden en vriendinnen eenzelfde onderzoekje uitvoeren... is dat wellicht een wat vooruitstrevender groep? Wordt vervolgd!

2 opmerkingen:

Ina zei

Uh...onderzoek bij je digitale vrienden? Ik ben bang dat hier geen sprake meer kan zijn van een a-selecte steekproef :-)

Elsje zei

uiteraard, maar dat zijn mijn collega's ook niet. Daarenboven (heerlijk als ik dat woord nu ook eens een keer kan gebruiken) wie had het over een representatieve of aselecte steekproef? Waar heb dat voor nodig? Je moet wel vissen waar de vissen zitten hoor :-)))