donderdag 13 juli 2006

GepriktHet is zomer en dus muggentijd. Ondanks het feit dat Elsje en Sjaak niet dichtbij water wonen, heeft zo'n rotzak Elsje al weten te vinden en lek weten te prikken. Sinds gisterenavond zijn er maar liefst acht muggenbulten bijgekomen. Het is dus krabben geblazen!

Elsje las dat muggen door middel van zoemtonen aan elkaar laten weten of ze een mannetje of een vrouwtje zijn. En alleen de juiste combinatie levert sex op. Zou het verspreiden van een zoemgeluid de muggen aantrekken? Dan wil Elsje een zoemapparaat in de tuin om zo de muggen in de slaapkamer naar buiten te laten lokken!

Door al dat geprik is Elsje inmiddels behoorlijk geprikkeld. En da's niet goed voor haar verdraagzaamheid. Zo zat ze zich enorm op te winden bij een prikkelend tafelgesprek over het bewust niet vaccineren van kinderen. Snel trachtte ze het gespreksonderwerp op een voor haar gemoedsrust wat veiliger onderwerp te brengen, wat gelukkig snel lukte.

Nog een muggenweetje: je insmeren met mensenzweet verdrijft muggen. Dat gaat Elsje nu dan ook maar proberen, dan neemt niet alleen de kans op nieuwe muggenbulten af, maar hopelijk ook haar geprikkeldheid. Dat afspoelen van het zweet van deze wederom erg hete dag komt morgen wel weer.

4 opmerkingen:

Ina zei

Ik hoorde gisteren het (broodje aap?) verhaal dat degene met het hoogste cholesterol-gehalte het eerst geprikt wordt. Als het al zo is, hoef ik me over mijn gezondheid geen zorgen te maken: ik heb alleen last van het muurbloempje-muggetje dat ook eindelijk zijn dingetje durft te doen.

Elsje zei

@ina: haar dingetje (alleen vrouwtjesmuggen steken)

Anoniem zei

Muggenzifterij over een paar prikjes. Of is het muggezifterij? Ook dat is muggenzifterij over muggezifterij dan wel muggenzifterij.
Toch?

Elsje zei

@sjaak: LOL