zondag 16 juli 2006

Oma powerrrr!Een hele poos waren er van die extreem irritante reclames voor Danoontje op de tv, waarin een bebrild meisje met vlechtjes allerlei onwaarschijnlijk sterke dingen deed en dan haar spierballen liet zien onder het uitstoten van de kreet: "Danoontje Powerrrrrr!". Die spierballen waren, zo was duidelijk te zien, van die toetjesbakjes die omgekeerd onder haar jurkje op haar armen waren geplakt. Dikke lol dus (not!).

De term 'power' in de reclame is overigens niet door Danoontje geintroduceerd. Al jaren eerder was er zelfs een wasmiddel dat zo heette. Het was zelfs zo sterk dat de gaten er spontaan van in je wasgoed vielen: Omo Power. Deze reclame werd prachtig gebruikt door Lebbis en Jansen, toen het ging over de toentertijd in opkomst zijnde ouderenpartij: Oma Powerrrrrr!

Elsje moest aan deze sterke Oma's denken toen zij las dat een aantal bejaarden een snackbarmedewerker hadden mishandeld. Er zijn daarnaast ook al hangplekken voor overlast veroorzakende ouderen. En dan maar zuchten over 'die jeugd van tegenwoordig'!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fantastisch. De G3 (Grijze Golf Gangsta's) dient zich aan. De mogelijkheden zijn immens: Geriatrische Rappers met militante teksten, spikes op de wielen van de rollators die ruimschoots vernielingen aanrichten, terroristische acties op de Keukenhof en tijdens de Bloesemtocht in de Betuwe, met drie caravans naast elkaar rijden om het verkeer te belemmeren. Knokploegen van oudjes die hun uitstekende botten als boksbeugel gebruiken. Youngsters: mind your steps!
Reden te meer om niet aan de AOW en de pensioenen te komen...

Elsje zei

@sjaak: ROFLOL!