vrijdag 14 juli 2006

Foutje, bedankt!Wie kent niet de reclames waarin Rijk de Gooyer als penose-jongen diverse pogingen doet om zijn verzekering op te lichten. Die hem natuurlijk graag wil helpen, want: "Reaal regelt het allemaal". Als Rijks leugens dan doorgeprikt worden roept hij met een vet Utrechts accent: "Foutje, bedankt!". Einde spotje.

Elsje is, zoals bekend, dol op lekker meebleren met allerhande muziek, in diverse talen. Graag maakt ze zelf variaties daarop. Zingt Sandra Kim: J'aime, j'aime la vie! dan maakt Elsje daarvan: Ik doe jam op mijn knie! En meer van dat soort onzin.

Elsje is er best trots op dat zij vrij veel songteksten uit het hoofd kent. En daarom des te pijnlijker als ze, luidkeels meezingend, er fijntjes op gewezen wordt dat de tekst zo niet gaat. Om een recent voorbeeld te geven: Elsje zong altijd bij een van haar favorieten, Dawn is a feeling: the smell of brass just makes you pass into a dream. Zo mooi po√ętisch vond ze dat, die geur van koper, hemeltjelief wat prachtig! Tot Sjaak haar erop attent maakte dat het 'the smell of grass' moest zijn. Elsje geloofde dat natuurlijk niet zomaar, dus werd het rap nagezocht op Internet en verdorie, ja, het is waar, Sjaak had gelijk. Eh... foutje, bedankt! Natuurlijk is ook de geur van gras best po√ętisch, maar toch stukken minder dan de geur van koper!

Dat Elsje niet de enige is die dit soort foutjes maakt, toont The archive of misheard lyrics. Vermakelijke site! Helaas komt Dawn is a feeling daar niet op voor, anders had Elsje zich kunnen laven aan die andere sukkels die de tekst verkeerd gehoord hadden...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het moge bij deze zijn vermeld: Elsje's kennis van songteksten is fenomenaal. Een missertje mag dus best.

Ina zei

You left me
Just when I needed you ... both!

Bijzonder tekstvast, ook, meestal, maar steeds gedateerder, helaas.

Elsje zei

@ina: dat zou een mooi grafschrift voor een schizofreen zijn!