maandag 10 juli 2006

Ongewenst kinderloosVandaag was de eerste dag in de lange donkergroene zomervakantie van Sjaak en Elsje. Voor diegenen die niet weten wat dat inhoudt: in gele perioden is het NSG compleet, in donkergroene perioden zijn Sjaak en Elsje slechts met z'n tweetjes.

Voor Elsje is het begin van zo'n periode nooit gemakkelijk, na een paar dagen weet ze de rust meestal wel te waarderen en tegen het einde kijkt ze halsreikend uit naar de terugkeer van de kinderen. Een donkergroene vakantie is extra zuur, want het gemis vooraf is al bijna erger dan het gemis tijdens.

Elsje weet, dit is het gevolg van het feit dat zij voor co-ouderschap heeft gekozen. En ook weet ze dat dat beter voor vader en kinderen is. En dat ziet ze ook.

Maar toch, als ze alleen met haar eigen gevoelens rekening hoefde te houden, waren de kinderen full-time bij haar en Sjaak. En daarom voelen deze donkergroene weken als ongewenst kinderloos. Nog 18 nachtjes slapen, dan worden we weer geel.

1 opmerking:

Sjaak zei

Sjaak slikt ook weg en pinkt mee. Wel nu meer tijd en gelegenheid om te klussen en over 18 dagen voor het hele spul het nu zo te grote huis weer verder ingericht te hebben. En als je dat bedenkt dan is 18 dagen zo om...