woensdag 12 juli 2006

LeesvoerEen van de voordelen van een beetje op orde zijn in het nieuwe huis is dat Elsje weer eens toekomt aan lezen. En dat doet ze dan ook met graagte. De voor de verhuizing stevig gegroeide 'MTBR' (mount to be read) slinkt langzaam maar gestaag. De leesoogst van de afgelopen maanden omvat maar liefst de volgende 18 titels:

Herinnering aan mijn Chili van Isabel Allende, Wilderness Tips en The Labrador fiasco van Margaret Atwood, The wasp factory van Iain Banks, Islam is een sinaasappel van Maurits Berger, Jonathan Strange & Mr. Norrell van Susanna Clarke, The virgin suicides van Jeffrey Eugenides, De rode kamer van Nicci French, The switch van Olivia Goldsmith, Fenrir van Hella Haasse, De poorten van Damascus van Lieve Joris, 100 % Chemie van Doeschka Meijsing, Tejo van Koos Meinders en Harrie Jekkers, Het verloren labyrinth van Kate Mosse, Scheepsberichten van Annie Proulx, Harry Potter en de halfbloed prins JK Rowling, De lijfarts van Maria Stahlie, Joe Speedboot van Tommy Wieringa.

De lijst geeft een aardig beeld van Elsjes leesvoorkeuren: veel fictie met af en toe een vleugje non-fictie, een aangename mix van Engelstalig en Nederlandstalig werk (hoogste tijd om weer eens iets in het Spaans te gaan lezen!), lichtverteerbare 'leesbare chips' gemengd met zwaar op de maag liggende kost, dikke pillen en extreem dunne werkjes.

Wat Elsje erg gestimuleerd heeft om na te denken over wat ze leest is haar inmiddels viereneenhalfjaar oude lidmaatschap van de boekgrrls, de grootste online leesclub voor vrouwen van Nederland. Elsje geniet met volle teugen van het virtuele gezelschap van zoveel andere boekenwurmen: van het met andere grrls te discussieren over de gelezen werken en werkjes, van alle tips en afraders en van de uit de boekgrrls voortgekomen vriendschappen. Want naast aandacht voor boeken is er in de club ook ruimte voor het delen van lief en leed. Door lid te worden van de boekgrrls heeft Elsje er een hele club vriendinnen bijgekregen. Wat is internet toch een verrijking van haar leven gebleken!

1 opmerking:

jopz zei

Verrijking! Zeg dat wel.
Met plezier je blog gelezen en nu krijg ik er ook nog muziek bij!