zondag 2 juli 2006

ScheurenVandaag heeft Elsje de kinderen kennis laten maken met de wereld van de Formule-1. Vol verbazing keken zij toe hoe Elsje likkerbaardend, lekkerlessend voor de buis naar de GP op het circuit van Indianapolis zat te genieten. Zeer terechte overwinning van Michael Schumacher trouwens.

Waar het deze dagen minder snel aan toe gaat, is op de Nederlandse snelwegen. De Rijkswaterstaat gebruikt deze relatief verkeersluwe periode om Groot Onderhoud te plegen. En dat zullen we weten ook. In kranten, op radio en tv en verder overal en nergens word je gemaand dat je goed voorbereid op weg moet gaan. En dat je je niet moet ergeren aan al het oponthoud. Onze helden, de 'mannen in oranje', zorgen er immers voor dat Nederland DOOR kan gaan. Braak! Voor het gemak worden de vrouwelijke wegwerkers maar even overgeslagen. Kennelijk niet stoer genoeg om in een reclame op te mogen treden.

Elsje ondervindt dit Groot Onderhoud aan den lijve, en dat is niet in Vanessa's beauty-kliniek! Op de snelwegen waar het toch altijd zo rustig is als Elsje erover rijdt, is het nu bumper-aan-bumper-rustig-aan-tuffen langs al die wegwerkers.

Verbazingwekkend vindt Elsje vooral het onderhoud aan de A6. Hier staat groot aangegeven dat er daar gewerkt wordt om de doorstroming te verbeteren. Als leek denk je dan dat er een extra rijstrook bijgemaakt zal gaan worden (er is immers ruimte zat daar in de polder). Maar nee hoor, het zijn en blijven twee rijstroken elke kant op. Dit soort kleine raadsels houdt Elsje bezig als zij zich voorzichtig over de versmalde rijstroken langs een vrachtwagen wurmt.

Hoe het ook zij, morgen zal ze er weer langsrijden, en deze meid is op die reis goed voorbereid! Want in deze hitte is een flesje water (of twee) in de auto de beste voorbereiding die een Elsje kan treffen.

1 opmerking:

Sjaak zei

Wellicht kun je je ervaring als actief lid van Milieudefensie gebruiken om een lobby te beginnen voor meer asfalt :-)