donderdag 25 mei 2006

De beer en zijn huidZoals Elsje eerder meldde heeft ze gesolliciteerd. Jopz vroeg al even hoe het nou precies zat daarmee. Bij deze een toelichting.

Eigenlijk ging het wel een beetje raar. Er zijn momenteel op Elsjes werk twee functies van afdelingshoofd vacant. Een in de afdeling waar Elsje nu werkt, en een in een andere afdeling. Die eerste een parttime, de tweede een fulltime functie. De eerste een kleine afdeling van waaruit vernieuwing van de organisatie vorm wordt gegeven, de tweede een grotere afdeling waar het 'primaire proces' van inspecteren wordt uitgevoerd. Allebei leuke afdelingen, zowel qua inhoud als qua bemensing.

Het leek Elsje wat raar om op haar eigen afdeling te solliciteren (beetje een incestueus gevoel), bovendien was dat maar een parttime functie, met een beperkt werkpakket, en dus solliciteerde ze op de tweede.

Tijdens de gesprekken werd al snel duidelijk dat men haar liever de eerste post zag bezetten. Wil je meer uren: dat kan geregeld worden. Problemen met ontstijgen van je collega's? Geen probleem, de collega's zijn juist blij met je. Problemen met het werkpakket? Dan krijg je er toch nog dit en dat bij?

Voorlopig einde van het liedje is nu dat Elsje de eerste (haar 'eigen' afdeling) is aangeboden en dat ze daar 'ja' op heeft gezegd. En nu is ze als enige kandidaat door naar de laatste ronde, waarin zij de Grote Baas nog moet overtuigen van haar geschiktheid.

Baas en collega's doen alsof dat laatste gesprek slechts een formaliteit is (koekie, eitje, appeltje). Maar omdat de Grote Baas de Leeuw, en zijn plaatsvervanger Wolf heet, is Elsje nog wat voorzichtig. Je moet de huid immers nooit verkopen tot de beer geschoten is, ook als dat een ander roofdier mocht zijn.

2 opmerkingen:

Ina zei

Als jij nu maar zorgt dat je niet teveel apen op je schouders tilt, dan komt het vast wel goed. Succes met de beslissing, die uiteindelijk ook door jóu genomen moet worden. En voor dan wie weet alvast: van harte!

Anoniem zei

OK, ik snappem intussen. Weet ook intussen dat alles tot ieders tevredenheid (boemel) geregeld is, en dat onzer aller Elsje niet zo Elsje meer is, maar gewoon baas Els!