zondag 14 mei 2006

MoederdagEigenlijk moet Elsje natuurlijk tegen het fenomeen moederdag zijn. Gelukkig vertelt de Wikipedia dat het algemeen aanvaarde idee over de oorsprong van moederdag, i.e. een door het bewind van Hitler ingevoerde verering van de broedmachine van Arische baby's, niet correct is. Da's een hele opluchting. Of het daarmee een 'gewoon' gezellige dag is? Inmiddels is de verwendag voor moeder immers verworden tot een topdag voor uitbaters van bloemenstalletjes. Maar toch voelt Elsje zich elk jaar weer op en top een blije moeder als ze op de desbetreffende zondagochtend met een kopje thee op bed gewekt wordt door de kinderen. Dat gevoel houdt nog dágen aan, of nog langer als het een heel bijzondere moederdag was. En zo'n dag was het vandaag.

Want vandaag stelde Sjaak voor om naar de Hoge Veluwe te gaan en daar had Elsje wel oren naar! En zo toog het NSG aan het begin van de middag richting Otterlo. Vandaar werden de meegebrachte fietsen bestegen, aangevuld met de witte fietsen die je daar 'zomaar mee mag nemen, mama' en reden we een lekker rondje door het park. We eindigden ons bezoek met een kijkje in het Museonder, een zeer kindvriendelijk museum met bewegende dieren, sprekende stenen, en lekker veel knopjes om op te drukken. En steeds scheen het zonnetje. Na nog een aangenaam hapje en drankje in het alleraardigste hotel-restaurant Kruller, zit Elsje nu op de bank, genietend van een staartje Top Gear. Een Top Moederdag!

1 opmerking:

Sjaak zei

Alles viel goed op zijn plek vandaag. Zelfs de jongste (leen)zoon die in een zandkuil belandde en zijn vader over zich heen kreeg. De kids vonden het een topbestemming. Ze zijn nu klaar voor de Mondriaans van Kröller-Muller.