zondag 7 mei 2006

Makkelijker kunnen ze het niet makenInvulen van het belastingformulier als je niet in het standaard format past is een crime. En zeg nou zelf, wie is er nou eigenlijk wel standaard?

De oplettende lezer begrijpt al dat Sjaak en Elsje vandaag een poging hebben ondernomen hun eerste gezamenlijke aangifte in te vullen. Modern als ze zijn, gebeurt dat digitaal. Maar of het aangifte doen er daarmee ook makkelijker op wordt?

In ieder geval zit er nu al een hoop tijd, zoek- (ook hier: lang leve internet!) en giswerk (tja, erhmm, nou ze zullen dit of dat er wel mee bedoelen) in. Hoe moeten we in hemelsnaam onze ingewikkelde constructies rondom onszelf, onze relatie (vooral de veranderingen in woonsituaties van de afgelopen jaren), en afspraken met onze exen (alimentatie, kinderopvangkostenverdeling) vertalen naar in het formulier in te vullen bedragen? Een formulier dat gebaseerd is op een standaard één-(of desnoods twee-)verdienerssituatie?? En waarbij je niet zomaar zelf wijzigingen kunt invoeren???

Resultaat van vandaag is een voorzichtige schatting van het terug te ontvangen bedrag waarop Sjaak en Elsje een fijn pintje pakten. Dat werd nog enigszins voorzichtig gedronken want alles hangt nu af van de antwoorden die de belastingtelefoon ons gaat geven. Als het goed is, moet de bereikbaarheid van de gratis informatielijn van de belastingdienst nu stukken beter zijn dan rond 1 april... Wordt vervolgd!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk zo´n eigen blog maar het gras wordt wel voor de voetjes weggemaaid op deze wijze. Sjaak

Elsje zei

Grin, zullen we daarvoor dan maar een schema maken (co-ouderschap van blog-bare onderwerpen!) ;o))