zaterdag 20 mei 2006

Kijk nou eens!Gisteren, of beter gezegd vannacht, was Dogville op de tv. Schijnt een fantastische film te zijn, maar dat weet Elsje dan weer niet want ze zag 'm nooit. Aangezien de videorecorder het al een poos geleden begaf, en we nooit de moeite hebben genomen 'm te laten repareren, noch hebben vervangen, was het helaas pindakaas.

Maar het bracht Elsje wel op een idee voor een blogje: wat doet Elsje om erachter te komen of een bepaalde film op tv of in de bios de moeite waard is? Natuurlijk is daar de krant of de tv-gids, en ook kun je je vrienden vragen, maar nog vaker grijpt Elsje naar de computer. En om specifieker te zijn: ze surft linea recta naar de Internet Movie Database, oftewel naar Imdb.com. Deze fantastische database heeft informatie over vrijwel alle films, waarvandaan ze ook komen. Elsje heeft in ieder geval nog nooit een zoekopdracht gegeven die niets opleverde. Ook uitgebreide informatie over allerlei acteurs, regisseurs en producers kun je hier terugvinden, evenals de affiches en recensies van kijkers. Het liefst kijkt Elsje direct even naar het Imdb-cijfer: hoe wordt de film door de kijkers gewaardeerd? Dit wordt weergegeven op een schaal van 1-10, met daarbij vermeld hoeveel mensen hun waardering hebben 'uitgesproken'. En zo ziet Elsje informatie op Internet graag: makkelijk toegankelijk, uitstekende zoekfunctie, uitgebreide informatie en ruimte voor meningen.

Al surfend kwam Elsje overigens nóg een leuke feature tegen op de Imdb: de top 100 van de in de Imdb hoogst gewaardeerde films. Daarin bladerend bleek dat Elsje nog een heleboel van die films niet heeft gezien. Een mooi kijkvoornemen voor Elsje: proberen dit jaar tot tenminste de helft van de top 100 te komen. Dogville komt daarin trouwens, met een waardering van 7.9, niet voor.

1 opmerking:

Anoniem zei

papa gebruikt een rss-feed van cinema.nl die je attendeert op alle films die op tv zijn en waarbij je door kunt linken naar de waardering.