maandag 8 mei 2006

Witte jassen op de buisOoit, toen Elsje nog jong en onschuldig was, dat wil zeggen eerstejaars studente biologie, keek zij na een drukke dag vol colleges altijd graag naar The bold & the beautiful. Dat was toen pas op tv, want RTL4 bestond nog maar amper. Het favoriet soapie van Elsje in the bold was Brooke Logan, het 'simpele' meisje uit de Valley, dat zich door list en bedrog maar o-zo-charmant probeerde in te slijmen bij de rijke en beroemde modefamilie Forrester. Het was in die tijd hip om de jonge vrouwen in zo'n serie een beroep te geven en zo kwam het dat Brooke als chemicus in de serie optrad. Wat ze nou precies deed kwam de kijker niet te weten, maar in ieder geval liep ze regelmatig in een witte jas door het beeld.

In later studiejaren stopte Elsje met haar dagelijkse portie B&B, om dat pas weer op te pikken toen ze door zwangerschapsverlof veel binnen zat. Brooke was inmiddels met de ene Forrester na de andere getrouwd en had een vaste plek in het modeimperium weten te veroveren. Ze was in een speciaal voor haar ingericht laboratorium (compleet met druk borrelende erlenmeyers vol gekleurde vloeistofjes) telkens druk bezig om revolutionair nieuwe lapjes stof te fabrieken. Leuk, dacht Elsje, inmiddels promovendus in een laboratorium omgeving.

Helaas hadden de makers van de serie nooit de moeite genomen om rond te kijken op een echt lab. En zo kwam het voor dat onze arme Brooke met de peperdure automatische pipetten vloeistoffen van het ene buisje in het andere over stond te doen, ZONDER een tip! Het einde van de pipet, zeg maar. Voor een ingewijde een kapitale fout :-) en dus het einde van de liefde van Elsje voor deze tv-serie.

Lange tijd was er op tv niets waarin labwerk ook maar enige rol van betekenis vervulde. En als het al eens langskwam, dan was het vooral op een wat sullige nerdy manier. Maar toen: CSI! De hitserie die sinds een aantal jaren het buitenlandse kijkcijferkanon op de Nederlandse buis is.

In CSI (afkorting van Crime Scene Investigation) staat het forensische laboratorium van de politie van Las Vegas centraal. Fantastische serie, want werkelijk alles in het lab klopt. Althans, alles waar Elsje verstand van denkt te hebben :-): de handelingen worden keurig op volgorde en ook nog op de juiste manier uitgevoerd. Een waar genot voor het oog. Elsje zou er het lab bijna van gaan missen.

4 opmerkingen:

Elsje zei

Vandaag las ik bij (ik geloof) nu.nl dat ook comapatienten absoluut niet natuurgetrouw worden neergezet. Kunnen die acteurs dan helemaal NIETS?

Sjaak zei

Hoe zit dat dan met pornoacteurs. Neuken die nou een beetje zoals dat in het echt gaat?

Elsje zei

Ja! Dat droge geprop met van die halve erecties, dat gehijg en gekreun: werkelijk FANTASTISCH acteerwerk :-P

Anoniem zei

Het lijkt me voor een onderzoekend type als jou toch veel aardiger mooie dingen bij het Nederlands Forensisch Instituut uit te zoeken dan vaag zitten te vergaderen met de mannen van Rijkswaterstaat. Het roer in je loopbaan kan nog om en boeven vangen is een edel vak.