dinsdag 30 mei 2006

Van de pot geruktZoals het een goede VdH betaamt, wil Elsje haar HdH niet onverzorgd achterlaten, mocht zij onverwacht vroeg het leven laten. En daarom vroeg zij een offerte voor een levensverzekering aan.

Zoals dat gaat, krijg je dan een indrukwekkend dikke envelop thuisgestuurd, met daarin allerlei glossy folders waarom je met een levensverzekering met een gerust hart de pijp uit kunt gaan en waarom juist déze verzekering zo goed bij juist jouw levensstijl past. Bij mijn levensstijl past?? Verbijsterd staarde Elsje naar het aanvraagformulier voor haar levensverzekering.

Daarin wordt namelijk een HIV-test als voorwaarde voor de verstrekking van de verzekering geëist. En dat terwijl Elsje echt de braafste burger van het hele land is. Nog nooit heeft ze in het buitenland een bloedtransfusie ondergaan (ook niet in het binnenland, trouwens), nog nooit gebruikte ze intraveneus drugs (ook niet op een andere manier, trouwens), de afgelopen vijf jaar is ze niet behandeld voor seksueel overdraagbare aandoeningen (eerder ook nooit, trouwens). En tóch wil die suffe maatschappij dat ze een HIV-test ondergaat. Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt!

De kans dat Elsje aan een verkeersongeluk komt te overlijden is, met haar bijna 40.000 km per jaar, aanzienlijk groter dan dat ze aan aids komt te overlijden. Maar wordt er gevraagd hoeveel kilometer ze per jaar rijdt? Welnee!

Weigeren kun je deze test theoretisch natuurlijk wel, maar dan kun je fluiten naar de verzekering. De test wordt overigens bij elke verzekeringsmaatschappij geëist, bij een verzekering boven een bepaald bedrag. Elsje heeft maar niet verder gevraagd maar zal de keuringsarts nog wel even fijntjes de oren wassen. Pah!

1 opmerking:

Ina zei

Goed gekozen titel ;-)