zaterdag 21 oktober 2006

FunctionerenVeel van de dingen die Elsje momenteel doet in haar werk, doet zij voor de eerste keer. Zo ook functioneringsgesprekken voeren. Welliswaar heeft ze vanaf de andere kant van de tafel vaak genoeg gesproken over haar eigen functioneren, nu zat ze best nerveus en uitermate goed voorbereid voor de eerste twee gesprekken klaar. Op dit soort momenten vindt Elsje het toch gek om haar collega's vanuit een hiërarchisch ongelijke rol te moeten benaderen.

De gesprekken verliepen als een trein. Nuttig, eerlijk, niet te soft maar wel in goede harmonie sprak zij met twee van 'haar mensen' (uitdrukking speciaal voor Sjaak!). Elsje is tevreden en haar twee medewerkers ook. Volgende week het volgende setje. Dat ziet Elsje met iets meer vertrouwen tegemoet.

Op dit moment dan wel, want als het eenmaal zover is, zal ze wel weer rete-zenuwachtig zijn. Vraagje aan de ervaren leidinggevenden onder de lezers: wordt het ooit routine, die gesprekken?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb je/jullie gevonden ;-)

Elsje zei

Vraag is nu natuurlijk: wie is 'ik'?

Sjaak zei

Dit soort gesprekken is elke keer weer anders. Zelf vindt Sjaak dat het niet per sé op deze formele gesprekken moet aankomen. Als je niet functioneert of samenwerking niet goed verloopt moet je direct ingrijpen en het bespreken. Het plannen van deze gesprekken kan helpen om niet te 'vergeten' 'je mensen' af en toe te spreken.

Ina zei

Ja, het wordt routine. Behalve de ingewikkelde gesprekken, of beter gezegd: die met mensen die in een ingewikkelde situatie zitten (of gewoon zelf ingewikkeld zijn, laten we maar man en paard noemen), die wennen nooit. Maar dat geeft toch niet?

P.S. Denk je dat RWS me wil hebben als AH? Mag ik woensdag uit gaan vinden!