maandag 6 november 2006

Heerlijke spuugbeestenEr zijn van die dagen, zoals Elsje al eerder schreef, omdat er niet veel meer uit haar handen kan komen dan op de bank hangen en een beetje zappen. Dan kijkt ze wat er toevallig op is, en vaak is het niet eens oz belangrijk dat dat wat leuks is, maar gaat het meer om het bewegend behang.

Op andere dagen echter, zet ze de tv juist speciaal aan om iets te zien. Zo is er op zondagavond natuurlijk 24, op maandagavond Holland Sport, en op vrijdagavond Top Gear. Stuk voor stuk heerlijke programma's, met spanning, entertainment en auto's.

Vrijdagavond is dit najaar sowieso een goede tv-avond, want aansluitend aan Top Gear is er namelijk de Lama's bij BNN. Dit heerlijke improvisatieprogramma is één van de weinigen waarbij Elsje letterlijk van de bank valt van het lachen. Helemaal haar soort humor. Het format is als volgt: het publiek of de spelleider geven aan een aantal acteurs ('de lama's', heerlijke spuugbeesten) bizarre situaties op, die zij al improviserend neer moeten zetten ('uitspugen') op het toneel. Een soortement theatersport zeg maar. De ene keer wat geslaagder dan de andere keer, maar in het algemeen gewoon erg grappig. Het enige minpuntje vindt Elsje in het algemeen de 'gastlama', de BN-er die ook zo graag wil laten zien hoe gevat hij/zij is. Meestal niet dus.

Dat Elsje niet de enige is die de Lama's erg waardeert blijkt uit het feit dat het programma onlangs de Gouden Televiezierring won. Laat je daardoor niet afschrikken: het is echt een geweldig programma! Voor diegenen die het nog niet kennen: gaat dat zien, gaat dat zien!!!

4 opmerkingen:

Ina zei

Ken je ook de Britse versie? Die is al even geweldig.

Elsje zei

Nee, vurtel, vurtel!!!e

Anoniem zei

De Lama's zijn suuuperleuk!
Ik moet al bijna lachen bij het idee aan da Lama'z
Oink
Your daughter

Sjaak zei

Sjaak haakt meestal af. Maar gezien de lachsalvo's en de bijna-in-de-broekplas-sessies is het kennelijk wel erg leuk.