woensdag 12 november 2008

SmileyVandaag reed Elsje tussen Utrecht naar Wageningen over de A12. Natuurlijk heeft ze zich weer verbaasd over die vermaledijde regenboogstickers, maar omdat ze daarover op deze plek al eens haar hart gelucht heeft, zal ze jullie daar niet weer mee lastigvallen. Maar waarmee dan wel, Elsje? Vurtel, vurtel! Nou, vandaag gaat ze een blogje schrijven over smileys.

Want wat is het geval? Aan diezelfde A12 wordt bij Wageningen druk gewerkt. Heel druk. En dus zijn kilometerslange stukken weg met pylonnetjes afgezet. Vroeger reed je daar dan langs, hopend dat er binnen niet al te lange tijd een eind aan de vertraging zou komen, maar meer dan hopen kon je niet.

Maar tegenwoordig, in het tijdperk van het publieksgericht werken, plaatst Rijkswaterstaat elke kilometer een bordje langs de kant van de weg met daarop de mededeling dat over x kilometer de ellende voorbij zal zijn. En die mededeling wordt opgeleukt met een smiley, die aan het begin van de afzetting erg triest kijkt maar, naarmate het einde in zicht komt, steeds vrolijker.

Raar toch, dat ook verdrietig-kijkende smileys 'smiley' heten: het zijn immers allesbehalve lachebekjes. Elsjes collega J noemt die dat soort smileys 'treurie'. Een navolgenswaardig iets.

8 opmerkingen:

Ina zei

Leuk blogje, maar niet meer op de vluchtstrook staan voor een fotootje ajb!
Ina
naast publieksgericht ook integer en aanspreker op gedrag (je bent nog geen RWS'er met maar één competentie ;-)

Elsje zei

@integere, aansprekerige en publieksgerichte ina :-)
No worries. Dit plaatje heb ik vanuit een rijdende auto geschoten. Het is ook niet de A12 maar de A7, afgelopen voorjaar, waarbij de vluchtstrook als rijstrook werd gebruikt. Zo lang loop ik al met het idee voor dit blogje rond.

Tricky zei

leuk, die smiley's langs de weg... echt weer iets voor nederland...
;-)
tricky

elke zei

Dan hoop ik toch dat jij niet aan het rijden was... ;-)

Elsje zei

@elke: ook hier: no worries. Elsje is een zeer voorzichtig meisje (en in dit fotogeval dus passagier)

Branwen zei

@gruwelijk gepikt van de onderburen van onze onderburen (aka de Fransen) waar ik dit geinige systeempje al eerder heb gezien. Eerder als in een aantal jaren geleden.
Blijft leuk, dat wel.

Linn zei

Quote:

Raar toch, dat ook verdrietig-kijkende smileys 'smiley' heten: het zijn immers allesbehalve lachebekjes.

--> Hmm, interessant, zover had ik dus nog nooit gedacht. Dom van mij. ;-)

Ina zei

@tricky:
Ze zijn goed gejat uit Duitsland. Daar gebruiken ze dit type aanduidingen al jaren bij wegwerkzaamheden.