donderdag 16 december 2010

Dertig dagen-challenge (16)In de dertig dagen-challenge vandaag: mijn eerste kus.

Met de hele zesde klas was Elsje in het zwembad, dus het zal vakantie of tenminste zomer geweest zijn. Een paar populaire meiden uit de klas had zich voorgenomen met een paar voorlijke jongens uit de klas te gaan zoenen in de kleedhokjes. Elsje wilde maar al te graag bij het groepje populaire kinderen uit de klas horen. En dit keer liet het groepje Elsje toe. Sowieso lieten de populairen die zomer meer kinderen tot het groepje toe. Kennelijk maakte het naderend afscheid van de lagere school hen mild.

Hoe dan ook, de jongen waarmee Elsje in een kleedhokje geduwd werd, heette Erik. Of Eric. Daar wil Elsje vanaf zijn. Hij was eigenlijk alleen leuk omdat hij zoveel sproetjes had. Nadat ze de deur van het kleedhokje dicht hadden gedaan, en voor de zekerheid ook maar op slot, keken ze elkaar verlegen aan. Voorzichtig kusten ze elkaar op de wang. En toen nog een keer op de andere wang. Tot slot drukte Erik, of Eric, zijn lippen zachtjes op die van Elsje. En dat was het. Allebei blozend deden ze het deurtje van het kleedhokje weer open.

De klas viel na het zoengebeuren in twee groepjes uiteen: de jongens gingen rondhangen op de picknicktafels rond het friettentje, de meiden vertrokken naar het grasveld naast het zwembad. In het groepje meiden werd uitgebreid geƫvalueerd: hoe zoende Jeroen, waarom stak Peter zijn tong zover in de mond van Mirjam? Eh... tong? Wat? Ajakkes!

Wat tongzoenen was, wist Elsje toen nog niet...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een schattig verhaal.

Branwen zei

Tongzoen. Is ook eigenlijk heel smerig. :D

Terrebel zei

Heerlijk onschuldig...

mevrouw yvonne zei

wat cute! :-)

Zeekraai zei

Erik ?
dat verzin je niet...

Elsje zei

@Anders: tsja.... maar jij was het niet! (of je bent onderweg je donkere krullen en sprietjes verloren) :-)

elke zei

heel mooi verhaal, Elsje. Ik denk niet dat ik ooit zoiets gehad heb. Bij mij was het direkt 'de volle laag'. Niet goed, zulle, niet goed... :-D