zaterdag 16 juni 2007

Hoe zou Flipje het gewild hebben?
Vandaag is de Betuweroute geopend. De 160-kilometer lange goederenspoorlijn van Hoek van Holland naar Zevenaar werd officieel door de koningin in gebruik genomen. Helaas voor haar kon de feesttrein niet het hele traject afleggen, door de actiegroep Groenfront! was een deel van het tracé geblokkeerd.

Bij de Betuwe moet Elsje altijd denken aan Tiel's Flipje, het sympathieke frambozenmannetje van de Hero-jam. Wat zou hij nou gewild hebben? Een spoorlijn dwars door zijn geliefde boomgaarden of niet? Zou hij de verschillende ministers van VenW die dit geldverslindende prestigeproject op de rails gezet hebben hebben gesteund? Of hij zichzelf als actief Groenfront-lid aan de bielzen geketend hebben vandaag? In dat geval zou het zomaar zo hebben kunnen aflopen:

Flipje liep langs spoorwegbaan
Daar kwam juist een treintje aan
Flipje keek niet uit en 'Bèm!'
Tuut tuut tuut, frambozenjam

4 opmerkingen:

Sjaak zei

Los van de feitelijke onjuistheden (sinds wanneer is de Maasvlakte onder het gezag van Hoek van Holland (een deelgemeente van Rotterdam maar dat terzijde) en die Betuwelijn loopt tussen Valburg en Knooppunt Deil (een brede definitie van 'de Betuwe')voor 98% langs de A15 en niet kris kras door zoveeel mogelijk boomgaarden) dit weer een tendentieus verhaal. Natuurlijk is het te duur geworden, maar dat komt mede omdat de Betuwe ineens de polder was. Camiel zei vandaag op de radio dat ze voortaan meer tijd moeten nemen in de voorbereiding om dit soort aanpassingen te voorkomen. En maar klagen over de bureaucratie en te lange besluitvorming van 'de politiek'. Ik ben in beginsel pro Betuwelijn: een goed alternatief voor wegvervoer, dat zonder tegenmaatregelen over 10 jaar alle snelewegen verder verstopt. als dit niet was gebeurd hadden 'ze' daar in Den Hsag zitten slapen. Dat er geen deal met de Duitschers is gesloten over het vervolg en/of De Belg zodat de IJzeren Rijn deels overbodig is, dat is een pure misser.

Elsje zei

mijn lieve sjaak: de betuweroute was slechts een opstapje voor flipje... mijn welgemeende exqqq als ik geografisch onjuiste info heb verstrekt ;o)

Anoniem zei

Sjaak werd even blind voor het blogje toen de Betuwelijn werd besproken. Flipje had het allemaal gelaten over zich heen laten komen en daarbij het leven gelaten.

Ann zei

Ow Flipje! Ik heb nog zo'n oude sleutelhanger van dat frambozenmannetje!