zaterdag 30 juni 2007

Deventer koekAangespoord door een uitzending van het Jeugdjournaal van afgelopen week, waarin het speelgoedmuseum in Deventer met veel mediageweld aankondigde een grootse Legotentoonstelling te hebben om 50 jaar Lego in Nederland te vieren, toog het NSG (zonder Sjaak uiteraard) met de trein naar Deventer. Een extraatje was het dat haar jongste ook mee ging.

Elsje had de avond van tevoren even op de site van het museum gekeken om de openingstijden te checken. Daar zag ze ook de toegangsprijzen: 1 € voor een kind, 3 € voor een volwassene. Dat is, zacht uitgedrukt, niet duur. Geen toeslag voor de tentoonstelling ook nog. Dus: zonder al te hooggespannen verwachtingen ging Elsje met het zestal het museum binnen. En haar verwachtingen kwamen geheel uit.

Gelukkig was het wel errug gezellig. Met name door de treinreis en de heerlijke brownies, de moderne variant van de Deventer Koek bij Ina's favoriet, André. Zo heeft Elsje nog eens een reden om naar Deventer af te reizen. Want voor het museum hoeft ze dat niet meer te doen.

2 opmerkingen:

Ina zei

Wat was het weer heerlijk in de tuin bij André en Isabel. Ook zonder Isabel. Ik schreef het geluk hier al eens van me af:
http://browniepoint.blogspot.com/2006/11/likje-honing.html

Elsje zei

Ha, fijn, ik hoopte al dat jij het aan zou vullen met the specifics!