woensdag 13 juni 2007

IslandnotesTien jaar boekgrrls: Vlieland!

Vrijdag gingen Ina en Elsje al met de middagboot naar Vlie. Dat was maar goed ook, want daardoor konden zij heerlijk in het zonnetje fietsen, een flinke pul bier in het verschiet in de schaduwrijke Dorpsstraat :-) Maar de zon liet hen die avond mooi in de steek. Vrijdagavond begon het te plenzen! En vooral die hagelbui, met stenen zo groot als duiveneieren maakte diepe indruk (jammer toch dat je dat tegenwoordig met een tussen-n schrijft). De foto's komen vast wel op het blog van Ina.

Zaterdagochtend breidde het gezelschap zich met nog drie grrls en een hond uit. Net toen we van de boot richting de gastvrouw liepen begon het vreselijk te onweren en te plenzen. Maar gelukkig was er een balkonnetje waaronder Ina, Maaike en Elsje konden schuilen. Toen het weer iets opklaarde, liepen ze verder. Gelukkig is Vlieland een klein eilandje en waren ze zo bij hun gastvrouw op de stoep aanbeland. Zij wachtte hen met koffie, thee en een hoop lekkers op. Er werden boeken geruild en natuurlijk bijgekletst over boeken, boekgrrls en aanverwante zaken.

Na de lunch (boekgrrlsbijeenkomsten staan bekend om hun boeken en hun lekkers) was het tijd voor de Vliehorsexpres. De Vliehors is door de weeks een enorm (Elsje meent zich ter herinneren dat het 25 km2 is!) militair oefenterrein aan de westkant van het eiland, maar in het weekend rijdt er een soort gemotoriseerde huifkar langs het strand daarnaartoe. Je kunt dan zeehonden zien oppoppen uit de Noordzee en een schuilhutje voor drenkelingen bezoeken. Bijzonder is dat als de Vliehorsexpres over het zand rijdt, hij een spoor achterlaat waarin je een gedicht kunt lezen. Als de bluetooth-optie van de computer en de telefoon nu eindelijk elkaar eens uit kunnen staan, zal Elsje de foto die ze van het gedicht maken boven dit blogje plakken. Voor nu volstaat ze met de 'huifkar'.

Helaas waren er wat nogal tsja, hoe zal ik het omschrijven, luidruchtige gezelschappen aan boord én een accordeonist. Dat was even uitzitten voor de boekgrrls, die liever van het uitzicht wilden genieten onder het genot van een beschaafd gesprek over boeken of lekkers :-))

Toen het even stil werd, waren zij zo gelukkig dat ze 'in the spur of the moment' besloten de boekgrrls op te heffen want je moet tenslotte stoppen op je hoogtepunt.

's Avonds aten de overblijvende grrls heerlijk in de Herbergh van Flielant. En toen, tjsa, toen was het feest ten einde en ging ieder haars weegs.

Ina en Elsje vertrokken richting hun tenthuisje, waar de mannen in hun leven op hen wachten met bier en wijn. Het bleef nog lang onrustig op de camping...

1 opmerking:

Ina zei

Alsof ik erbij was :-D