vrijdag 15 juni 2007

Later als ik groot benWat zal ik later worden
Als ik groot ben
Wordt ik een groentenboer, een bakker of een held?

Wat zal ik later worden
Als ik groot ben
Ja, hoe verdien ik later toch mijn geld?

Bovenstaand liedje werd op het afscheid van de kleuterbouw van kind nummer één gezongen, inmiddels alweer heel wat jaartjes geleden, maar de tekst staat me nog helder voor de geest. En kwam dus ook spontaan boven drijven toen zij het had over haar jeudgddromen.

Elsje wilde vroeger, tot ze een jaar of 11 was, altijd wegenwacht worden. Dat leek haar toch zo´n fantastisch beroep. In zo'n mooi autootje langs ´s Heren wegen scheuren, lekker aan auto´s knutselen en gestrande automobilisten heel blij maken doordat ze weer verder kunnen. Schitterend beroep, toch? Het was de tijd van Alie van de Wegenwacht. Die is ook met haar tijd meegegaan want ook zij gotta move. Maar ja, toen bleek dat Elsje dan naar de LTS zou moeten, tsja, dat was even moeilijk want ze kreeg een heel ander schooladvies. Haar liefde voor auto's beperkt zich momenteel tot alleen zelf rondrijden in haar mol en haar wekelijkse portie Top Gear.

Ok, nou ja, ehrrmm, dat word ik toch wat anders, bedacht ze. Dat werd achtereenvolgens 'iets in de muziek' (maar niet muzikaal genoeg helaas), iets met Frans (maar dat was vooral om haar enorm leuke docente Frans te plezieren, het hart van Elsje lag toch meer bij de bètavakken), scheikundige, moleculair wetenschapper en tot slot bioloog en milieukundige. En die laatsten, ja, dat is ze geworden, en ze is er compleet tevreden over. Maar wie weet wordt ze later, als ze dan toch écht groot moet gaan worden, nog wel eens heel iets anders.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Elsje zou dan Ali heten (ik heb nooit geweten of hij nou Ali of Adri heten, die man van de wegenwacht)! Dat ik hippie wilde worden, kwam door een boek dat ik gelezen had, dat leek me reuze gezellig. Het is nooit te laat voor later!

Elsje zei

@Merlijn: omdat Corry van Gorp het zong, vermoed ik dat het Alie zou zijn. De hedendaagse variant zou dan door Ali B vertolkt kunnen worden :-)

O ja, en je weet 'Later, later is allang begonnen' (Klein Orkest)