maandag 18 juni 2007

Mijn heldGetver, lekke band. Gelukkig zijn er de Vrienden van de Wegenwacht. Elsjes held was er binnen een uur, legde haar reserveband er in een vloek en een zucht om en sprak voorzichtig de voorspelling uit dat de oude zeer waarschijnlijk niet meer te redden zou zijn, er leek iets groots in te zitten.

Wat een prachtig beroep toch, Wegenwacht. Zucht. Toch maar omscholen?

7 opmerkingen:

Ina zei

Kun je die helden zonder blikken of blozen gewoon bellen voor zoiets als een lekke band? Ik dacht dat je dat zelf moest gaan opknappen. Wat een geruststelling!
Helpen ze je ook door de wasstraat?

Elsje zei

Ja joh, je hoeft alleen maar met je pasje te zwaaien en voila, het hele arsenaal aan weeropweg wordt uit de kast eh... bus getoverd.

Elsje zei

De wasstraat, daarvoor moet je misschien naast je pasje ook jezelf aanbieden? ;-D

Anoniem zei

diep geschokt ben ik dat je de wegenwacht belt voor een lekke band! Dat doe je toch zelf! Daarom wordt het lidmaatschap iedere jaar duurder...

Elsje zei

@Elma: twee redenen om het niet zelf te doen (persoonlijke redenen, ieder mag dat mi voor zichzelf beslissen):
- het gedeelte met de krik zou wellicht nog wel lukken maar de RSI-armen van Elsje zijn simpelweg niet in staat de kracht te leveren om de wieldoppen te verwijderen, laat staan de bouten los te draaien, het wiel eraf te tillen (hahah, ik zie me al met verpletterde armen liggen) etc.
- mijn werkkleren (rokje, hoge hakken, net bloesje) zijn niet zo geschikt voor geknutsel aan de auto...

Anoniem zei

Ik ben ook geen rambo maar echt, zo moeilijk is het niet. Je gebruik je voeten om die dingen eerst los te trappen, niet je handen. En altijd bij de extra wiel een werkjas om aan te trekken. Het is niet de probleem van de wegenwacht dat jij de verkeerde kledij aan hebt. En op een andeere post van je las ik dat je vroeger Wegenwachtgrrl wilde worden!!

Sjaak zei

Typisch Elsje. Graag wegenwacht willen worden, maar als een ander het is hem (bijna allemaal kerels immers) de eer gunnen. Sjaak moest wel de eerste stress opvangen en het pasje opzoeken, maar daarna brak de zon weer door :-)