zaterdag 15 augustus 2009

Nog drie

We zijn aan de top 3 toe... En dus komen we aan in 2006, het jaar waarin Elsje 37 wordt.

Op de Olympische Winterspelen in Turijn slaan de Nederlandse schaatsers hun slag en komen met 9 medailles thuis. Slobodan Milosevic sterft terwijl hij wacht op de uitspraak van het Joegoslavië-tribunaal; op een Brussels station wordt een jongen vermoord omdat hij weigert zijn MP3-speler af te geven.
De 'Canon van Nederland' wordt aangeboden aan de Minister van Onderwijs; de commotie rond het Nederlanderschap van Ayaan Hirsi Ali, en dan met name het optreden hierin van Minister Verdonk zorgt ervoor dat D66 het Kabinet Balkenende II laat vallen.
De Randstadrail wordt in gebruik genomen maar na een aantal ontsporingen stilgelegd. Het duurt nog een jaar voor het hele traject alsnog bereden mag worden.
Saddam Hoessein wordt tot de doodstraf veroordeeld en in alle stilte geëxecuteerd.

In de voorjaarsvakantie verhuizen Sjaak en Elsje met hun vijf spruiten naar het nieuwe huis. Het voelt voor Elsje als thuiskomen, want het nieuwe huis bevindt zich op een steenworp afstand van het huis waar zij met haar ex woonde. Voor de kinderen is het ideaal: op 5 minuten loopafstand gaan ze naar school, kinderopvang, hun andere ouders, vriendjes en vriendinnetjes.
Ook begint Elsje in een nieuwe functie op haar werk. Dat is voor haar best spannend, want nu moet ze bewijzen dat ze niet alleen een prima adviseur is, maar ook managementcapaciteiten bezit.
Nog een belangrijke stap is de overgang van de oudste spruit naar de Middelbare school. De spanning die het plaatsingsproces met zich meeneemt (CITO, loten) is vreselijk, zeker omdat de spruit tijdens de CITO ziek is en eigenlijk thuis op bed moet liggen. Uiteindelijk komt dat goed en begint zij op de school van haar eerste keuze.

Gelukkig is er in 2006 weer lekkere muziek te genieten, na het toch wat muzikaal magere 2005. Zo is er Juanes - La camisa negra, dat Elsje geheel mee kan zingen; Gnarls Barkley, waarvan de originele videoclip van zijn hit 'Crazy'niet zo 123 op youtube te vinden is, maar ach, who cares, dan luister je toch gewoon naar deze; No worries van het snoepje Simon Webb; Mas que nada, een heerlijke samenwerking van Sergio Mendes en de Black eyed peas, het zwoele Save room van John Legend en Is it any wonder van Keane.

Elsje weet dat Sjaak nu vast en zeker weer naar het origineel zal verwijzen maar eigenlijk vindt zij de versie met Mary J. Blige nóg mooier, haar stem voegt absoluut wat toe aan ´One´ van U2. De geluid van de opname die insluitbaar is, is daarentegen weer niet de mooiste...


Elsje is een grote fan van de Zeeuwse band Blof, en daarom sluit ze vandaag af met een heel bijzondere live-uitvoering van 'Mens', dat in 2006 een grote hit was.

2 opmerkingen:

Tricky zei

the big day komt nu echt wel dicht bij hé!
benieuwd hoe je je verjaardag zal vieren!?

elke zei

Ik geef Sjaak gelijk wat U2 betreft (kijk nu, we zijn het oneens over iets). De rest is voor morgen, nu ga ik slapen.