maandag 17 augustus 2009

Nog een

Morgen is het zover, dan wordt Elsje eindelijk veertig! Maar voor het zover is, mag Elsje jullie nog meenemen door 2008.

De belangrijkste gebeurtenis in 2008 is ongetwijfeld de verkiezing van Barack Obama als president van de Verenigde Staten.
Maar er is ook ander nieuws. Zo houdt de uitzending waarin Peter R. de Vries onthult dat Joran van der Sloot betrokken moet zijn bij de verdwijning van Natalee Holloway velen aan de buis gekluisterd.
In Zimbabwe besluiten Robert Mugabe en Morgan Tsvangirai de macht te gaan delen. Op Cuba wordt Fidel Castro, na 49 jaar, door zijn broer Raúl opgevolgd en in Rusland neemt Dmitri Medvedev het presidentiële baantje van de tot premier 'bevorderde' Vladimir Poetin over. Gelijk trekt hij ten strijde tegen Georgië.
Geert Wilders probeert eens wat anders: hij maakt de al bij voorbaat geruchtmakende 'film' Fitna.
In Oostenrijk wordt een man opgepakt die meer dan twintig jaar zijn dochter opgesloten hield in zijn kelder en bij haar meerdere kinderen verwekte. Ook komt daar de extreem-rechtse Jörg Haider om bij een verkeersongeval, op dezelfde dag dat ook presentator Ernst-Paul Hasselbach in het verkeer omkomt.
Nepal schaft de monarchie af om zich tot een federale republiek om te vormen.
Ingrid Betancourt wordt na jarenlang gevangen te zijn gehouden door de Colombiaanse FARC bevrijd. Radovan Karadzic wordt in Servië gearresteerd.
Bij de Olympische Zomerspelen in Peking winnen de Nederlandse sporters maar liefst 16 medailles.
In de zich snel uitbreidende kredietcrisis vallen de banken bij bosjes om. Voor Nederland is het faillissement van de IJslandse Icesavebank het nieuws van de dag: veel Nederlanders hebben er hun spaargeld gestald, gelokt door de absurd hoge rentes.

Voor Elsje is 2008 het jaar waarin het rookverbod in de horeca van kracht wordt, voor Elsje een reden om er eindelijk een op ehrm af te steken. Een vuurpijl dan wel he? Van vreugde. Want eindelijk kan zij naar een kroeg of restaurant zonder van tevoren medicijnen in te nemen.
Verder staat 2008 natuurlijk in het teken van eindeloos veel bloggen, daar hebben jullie hier danig van mee kunnen genieten. En van de ontdekking van twitter, al sloeg dat virus in 2009 pas echt toe.

Veel van de muziek uit 2008 is niet insluitbaar in dit blog, dus Elsje moet volstaan met jullie te verwijzen naar youtube om daar de clips te bekijken van Sweet about me, Bubbly, Fascination, Mercy, Love song, I'm yours (leuke liveuitvoering!), Blow me away en Chasing pavements.

Ook de geweldige clip van Valerie van Amy Winehouse is niet insluitbaar. Om toch iets aan beeldmateriaal te kunnen bieden hierbij de liveversie van Valerie... vooral om de openingszin van Amy.


Een heel mooi filmpje is ook dat van Milow. Hij heeft een baggernummer van Justin Timberlake en 50 cent, met een zo mogelijk nog ergere clip (zoek die zelf maar want zelfs een linkje daarnaartoe zou teveel eer zijn) bewerkt tot een zeer aantrekkelijke popsong en prachtige clip. Een waardige uitsmijter voor vandaag dus.

4 opmerkingen:

Marijke zei

't schiet lekker op naar die 40!

veerle zei

Nog drie kwartier en Elsje zit op tram vier!

Alvast gefeliciteerd!

Sjaak zei

En dan zijn we bij vorig jaar. Grappig: ik begin de muziek steeds beter te herkennen. Lekkere nummers en dat is heel geruststellend. Onze kinderen zullen over 30 jaar ook een soort top 2000 kunnen laten horen aan hun kinderen en dat dan weer als ouwe lullen muziek gekwalificeerd zien.

In elk geval besef ik dat ik me als kind niet kon voorstellen dat ik de betere popmuziek niks zou vinden. Wat dat betreft ben ik geslaagd en wie weet voel jij het ook zo.

En dan te weten dat we ook met tranen naar de Johannes Passion van Bach kunnen luisteren. Stil vallen bij Simeon ten Holt; genieten van The Piano van Michael Nyman. En Brel, Shaffy, Janis Ian, tweestemmig Acda & de Munnik. Swingen op de vrienden van Brezzonegh. Beatles en niet zozeer de Stones (alhoewel: Gimme Shelter?). Vorig jaar ineens the Afro Celt Sound System op de Ipod ontdekten. Kortom: op muziekgebied genieten we van heel veel modern, klassiek, redelijk ruig doch beschaafd en rustig.

Nog één blogje en we zijn volledig in het heden. Ik heb genoten van je blogjes; het idee had ik zelf kunnen bedenken: overzichten en lijsten. Jouw invulling is een mooi document door je leven waarin muziek een belangrijke rol speelt.

elke zei

Milow! Elsje toch, hiervoor verdien je een pakje slaag. Maar omdat het ondertussen al je verjaardag is (en ook die van mijn nicht, trouwens), zal ik het voor één keer niet doen.

PROFICIAT MEID!!! Nog vele gelukkige jaren met jullie mooie NSG! XXX