vrijdag 7 augustus 2009

Nog elf

Nog maar elf dagen tot Elsjes veertigste verjaardag. En omdat elf het gekkengetal is, hier eerst wat gekke dingen over 1998:

Het beeldje van de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen wordt tot twee keer toe onthoofd; darter Raymond van Barneveld zorgt voor een sensatie door de Embassy te winnen. Ineens is darten van café-vermaak voor te dikke bierdrinkende mannen veranderd in tv-vermaak voor te dikke bierdrinkende mannen; 1998 is voor Bill have-a-cigar Clinton een annus horribilis: Paula Jones beschuldigt hem van seksuele intimidatie terwijl hij toch al zoveel druk is de affaire met Moncia Lewinsky te ontkennen "I did not have sexual relations with that woman". Later dat jaar krijgt Billyboy ook nog een impeachmentprocedure aan zijn broek (pun intended); denk twee keer na voor je als schurk naar het buitenland gaat want in 1998 is er een afschrikwekkend voorbeeld: Augusto Pinochet, die aan het begin van het jaar aftreedt als legerleider wordt, als hij voor een medische behandeling naar Groot-Brittannië reist, onder huisarrest geplaatst; nachtmerries kun je krijgen van hoe België omgaat met zijn criminelen: Marc Dutroux ontsnapt uit het gerechtsgebouw van Neufchâteau. Godzijdank wordt hij vier uur later weer opgepakt; bomaanslagen op de Amerikaanse ambassades in Dar es Salaam en Nairobi kosten aan 224 mensen het leven. Daarnaast raken er 4500 mensen bij gewond. De VS slaan terug door kruisraketten af te vuren op kampen van Al Qaida in Afghanistan en een vermoedelijke productieplek van chemische wapens in Soedan; Google wordt opgericht; John Glenn, in zijn jonge jaren de eerste Amerikaan in een baan om de aarde, mag op z'n 77e opnieuw de ruimte in. Tot slot: weer zijn we wat verder met de vrouwenemancipatie want Jeltje van Nieuwenhoven wordt de eerste vrouwelijke voorzitter van de Tweede Kamer.

Die winter zijn er Olympische Winterspelen. Daarbij is de Japanner Shimizu waanzinnig snel op de 500 m. Hij schiet als een bliksemflits over het ijs en duikt als eerste man ter wereld onder de 35 seconden. De oudste, dan net 3, vindt het machtig mooi. Ze rent en glijdt op haar sokjes door de woonkamer, woest zwaaiend met haar armpjes en roept: "Ik ben Shimizu! Ik ben Shimizu! En ik win een gouden medaille!" Ook als Bart Veldkamp brons op de 5000 meter wint...

Dé hit van 1998 is natuurlijk de titelsong van de Oscar-veelwinner Titanic. Eerlijk gezegd vindt Elsje dat echt heeeeeel vreselijk. Dat gekweel van Dion is toch niet om aan te horen?
Nee, doe Elsje maar dames als Natalie Imbruglia, Brandy & Monica, Jennifer Paige, Jewel of Imaani.

Prachtige videoclips vandaag met Life van Des'ree en Frozen van Madonna.
(en voor wie goed opgelet heeft: ja, het was muziek van enkel vrouwen vandaag... kennelijk was Elsje in 1998 into girlmusic)

3 opmerkingen:

Marijke zei

Wat een jaar wat een jaar. Frozen... mooie song!

truusje zei

10, 9, 8, 7 spannend!! :-)))

kaatoo zei

Mooi filmpje idd van Madonna, ik hield er vroeger nooit zo van, zie nu wel dat het gewoon errug goed is. Jammer als je straks 40 bent, Elsje, dan houdt het op met deze mooie logjes, echt jammer.