vrijdag 10 juli 2009

Nog negenendertig

Over precies negenendertig dagen wordt Elsje veertig. En speciaal daarom sinds gisteren een serie blogjes over... belangrijke nieuwsfeiten maar vooral de muziek van de afgelopen veertig jaar. Opgeleukt met things you probably never wanted to know about Elsje but she will tell them anyway.

1970. Het jaar van de afschaffing van de opkomstplicht bij verkiezingen, waarin the Beatles aankondigen ermee op te houden, het jaar waarin de Europacup I-finale door Feyenoord gewonnen wordt, en, als we het toch over voetbal hebben, het jaar waarin FC Utrecht opgericht wordt. Het jaar waarin Salvador Allende president van Chili wordt en waarin Toppop voor het eerst op tv komt.

Natuurlijk heeft Elsje ook aan dit jaar nog geen eigen herinneringen. De mooiste foto van dit jaar is de foto van Elsje en haar pasgeboren zusje. Een schitterend portret.

Muzikaal gezien was 1970 het jaar van Corry & de Rekels, Mungo Jerry, The Shoes, Smokey Robinson & the Miracles. Maar omdat Elsje en Sjaak nog niet zo lang geleden naar Di-rect zijn geweest die Tommy 'deden' hierbij als muziekhoogtepunt van vandaag het schitterende 'See me, feel me' uit die rockopera. Een nummer dat in 1970 de hitlijsten bestormde.

1 opmerking:

Anoniem zei

U vergeet wat. 1970 was het jaar waarin Gnoe werd geboren! :)