maandag 13 juli 2009

Nog zesendertig

Over precies zesdertig dagen wordt Elsje veertig. En speciaal daarom sinds een paar dagen een serie blogjes over... etc.

1973. Het jaar waarin Peppi en Kokki en ook Wim Kan hun entree maken op de Nederlandse televisie, en Pablo Picasso daarentegen juist gaat hemelen. In Chili wordt Salvador Allende vermoord tijdens de staatsgreep die Augusto Pinochet aan de macht brengt. Maar in ieders herinnering is 1973 natuurlijk het jaar van de oliecrisis en de daardoor ingestelde autoloze zondagen.

Elsje werd in dit jaar vier. En dus mocht ze eindelijk naar de kleuterschool. Daar had ze al tijden naar uitgekeken, want doordat de achtertuin van het ouderlijk huis van Elsje grensde aan het speelplein van de kleuterschool, had ze al maanden verlangend tussen de planken van de erfafscheiding staan gluren naar de spelende toekomstige klasgenootjes. Jammer genoeg begon de schoolcarriere minder goed dan gehoopt. De eerste dag namelijk werd er een Indianenfeest gehouden. Alle kleuters kwamen verkleed naar school en zo ook Elsje. Haar moeder had echt haar best gedaan en dus zag Elsje er erg Indiaans uit: haren in twee vlechtjes, een prachtige veren hoofdtooi, bruine leren sandaaltjes aan, en... een juten zak als indianenjurk met een gevlochten bruin leren riempje. Het was hoogzomer en dus zweten geblazen. De jeuk van de juten zak op haar blote beentjes kan Elsje zich nog maar al te goed voor de geest halen.

Op muzikaal terrein komen dat jaar The Rolling Stones langs, evenals Mocedades (tweede op het Eurovisiesongfestival van dat jaar), Alice Cooper en Santana. Maar er komt ook muziek van vaderlandse bodem zoals van Golden Earring, Gerard Cox en Earth & Fire.

Als filmpjes kiest Elsje voor het prachtige Jimmy van Boudewijn de Groot. Nee, dat zegt ze verkeerd, daar wou ze voor kiezen maar er zijn alleen filmpjes te vinden die redelijk recent zijn opgenomen.... Ze heeft wel een schitterend filmpje gevonden van Dimitri van Toren, maar dat kan weer niet worden ingesloten in het blog.
En om de dag swingend af te sluiten had Elsje het heerlijke Go like Elijah van Chi Coltrane in gedachten. Ook daarvan valt geen muziekvideo te vinden. Dus dat bewegen moeten jullie zelf doen, dat gaat zeker lukken als je het volume lekker ver opendraait.

3 opmerkingen:

DelMonte zei

Hallo Elsje, ik volg al tijden je zeer vermakelijke blog(s), maar nu de countdown is begonnen betrap ik mezelf erop dat ik zelfs elke dag uitkijk naar de volgende. Tip voor de 40 dagen na D-day: voorspel hoe je leven er dan uit ziet elk jaartje in de toekomst. Jammer dat je er dan alleen geen muziekje bij kunt zoeken. Groeten Antonio (inmiddels 44jr)

*eSThER* zei

Hahaha, misschien heb je door die jutezak in de hitte wel een hekel gekregen aan dat warme weer ;-).

Elsje zei

@Antonio: o jee, dat is een zo mogelijk nog moeilijker opgave. Doet me denken aan die film met ik geloof Brad Pitt (The curious case of Benjamin Button) :-)

@*eSThER*: LOL, dat zou zo maar kunnen!!