zondag 12 juli 2009

Nog zevenendertig

Over precies zevendertig dagen wordt Elsje veertig. En speciaal daarom sinds een paar dagen een serie blogjes over... etc (ik zal jullie niet langer vermoeien met steeds hetzelfde introotje).

1972. Het jaar van thema's die terugkeren. Zo is er Bloody Sunday, dat ook in muzikale vorm deze lijst later nog een keer zal sieren. Daarnaast het jaar waarin The Godfather in premiere gaat, deel 1 dan wel te verstaan en in dat jaar is het ook al flink mis tussen de Hutu's en Tutsi's.

Elsje wordt dat jaar drie, maar ook nu nog: geen eigen herinneringen. Noppes. Nada. Of het moet het vage beeld zijn van de blik in de gang van het ouderlijk huis, in de richting van de keuken waar haar vader spaghetti staat te koken. Of dat een herinnering uit 1972 is weet Elsje niet maar omdat Elsjes vader nogal vaak spaghetti kookte is dat niet onwaarschijnlijk.

Gelukkig heeft 1972 wel een flink aantal golden oldies nagelaten. Denk aan Julio Iglesias, Hot Butter Popcornmakers, Arne Jansen (een filmpje van vlak voor zijn dood, Elsje kan het origineel niet vinden), Procol Harum, Deep Purple en Cat Stevens. En natuurlijk mag vandaag de afgelopen maand overleden Michael Jackson niet ontbreken, want in 1972 stond zijn Ben in de hitlijsten.


Maar Elsje hoort eigenlijk liever The Buoys. Hun nummer, Give up your guns, past mooi bij het thema waarmee de bijdrage van vandaag begon: zich herhalende gebeurtenissen. Want in 1979 stond het nog een keer in de hitlijsten. Maar ja, voor dat jaar heeft Elsje andere plannen. Vergeef het haar dat ze wel het filmpje van 1979 gebruikt.

1 opmerking:

Zeekraai zei

Deep Purple en Je t 'aime moi non plus...
brings back memories !

#middelbareschoolfeesten