woensdag 1 juli 2009

Er is er één jarig, hoera, hoeraVandaag is het precies een jaar geleden dat het rookverbod in de horeca van kracht werd. Hoewel een kleine groep die nog niet doorheeft dat de handdoek allang in de ring ligt blijft protesteren, al dan niet gesteund door een vast en zeker bolknak rokende rechter, gaat het goed met de naleving van het verbod.

In ieder geval in de tenten waar Elsje komt. Want na die eerste maanden waarin er nog gewend moet worden, heeft zij geen sigaret meer gezien in de restaurants, cafés, concertzalen en andere horecagelegenheden waar ze het afgelopen jaar was.

Zou het al tijd zijn voor de volgende fase: rookvrije terrassen? Want met de zomer volop in het land is het toch jammer dat lekker een terrasje pakken er voor Elsje tegenwoordig juist minder inzit dan voor het rookverbod. Doordat het verbod namelijk zo netjes wordt nageleefd staan en zitten de rokers en masse voor de deur en waar dat er is, op het terras.

7 opmerkingen:

Suske. zei

hier en daar begint dat al een feit te worden.
Toch vraag ik mij af of dit niet een beetje op een heksenjacht begint te lijken.
Pas op, ik rook niet dus voor mij maakt het in feite niets uit dat er niet mag gerookt worden maar toch...

tijdtussendoor zei

Dat zal een discussie blijven denk ik. Voor mij is het rookverbod binnenin al een hele opluchting.

Elsje zei

@Francky: Een heksenjacht? Hrm... nee, ik denk het niet. Ik noem het een steeds verdere bebeperking van de overlast. Zoals ook wordt opgetreden tegen burengerucht, graffiti of hangjongeren. Ik heb geen probleem met rokers en sich. Wel met rook :-)

Elsje zei

Er is ook zo'n reclame waarbij iemand rookt met een soort bol over zijn hoofd. Onhandig voor hemzelf maar prettig voor de omgeving. Zoiets maar doen dan? ;-)

Elsje zei

Die reclame (en andere leuke!) is overigens te zien op help-eu.com

Ina zei

Die warmtelampen verbieden. Dan houdt het roken buiten vanzelf op.
(En mag de zon ook uit?)

bl@nkie zei

Ik ben ook heel blij dat de horeca rookvrij is en het gerook op het terras neem ik graag voor lief! ;-)