zondag 25 juni 2006

BurengeruchtDit weekend waren Sjaak en Elsje in Maastricht. Sjaak had namelijk de wens om, net als de afgelopen twee jaar, mee te rijden in de tourversie van het NK wielrennen en Elsje bedacht dat dat prima te combineren zou zijn met een bezoekje aan het Bonnefanten.

Maar het voorgenomen museumbezoek viel in het water. Doordat er van alles tussen kwam, kwamen ze zaterdag pas tegen 16 uur aan in Maastricht (heeft die stad eigenlijk een bijnaam, zoals Amersfoort de Keistad en Utrecht de Domstad worden genoemd?), alwaar hun hotel niet alleen op spuugafstand van de Markt, maar ook direct aan het parcours van het NK bleek te liggen. Op dat moment werd de vrouwenkoers verreden, en zagen Elsje en Sjaak dat die gewonnen werd door door Marianne Vos. Niks geen Bonnefanten dus, deze zaterdag.

Zondagochtend moest Sjaak om half 8 aan de start staan, en dat hield in dat hij om 6.15 uit bed moest. Oef, da's vroeg voor een zondag. Maar gelukkig hadden Sjaak en Elsje daar rekening mee gehouden. Ze waren vroeg gaan eten, hadden daarna nog een beetje voetbal gekeken en lagen al vroeg op één oor. Helaas hadden de bovenburen in het hotel een geheel ander bioritme voor ogen, waarbij een hoop herrie hoorde tussen 1 en 5 uur 's morgens.

Met minder dan vier uur slaap voelde Elsje zich dan ook geradbraakt. Nadat ze haar Sjaak had aangemoedigd en ze samen de eerste twee rondes van de heren profwielrenners hadden gezien, zijn ze maar terug naar huis gegaan. Op tv hebben ze vervolgens gezien hoe Michael Boogerd de titel bij de heren veroverde.

Dat Bonnefanten komt de volgende keer wel weer. Dan niet vergeten oordopjes mee te nemen, want de hotelkamer was verder geweldig.

Geen opmerkingen: