woensdag 21 juni 2006

Ja, ja, ja, ja, yes?Toen Elsje nog jong was, las zij met haar zussen de Donald Duck. Elke week sprintte zij naar huis om toch vooral maar de eerste te zijn die het begeerde weekblad te pakken kreeg. Helaas, hoewel zuslief weliswaar later van school wegging, maar op de fiets naar huis mocht komen, werd Elsje vaak vlak voor het bereiken van het ouderlijk huis ingehaald. Zodat ze alleen nog maar kon hopen de Duck te kunnen lezen vlak voor de volgende sprintronde inging. Dit duurde totdat Elsje er genoeg van had en van haar zakgeld een abonnement op het maandblad Mickey Mouse nam. Een rib uit het lijf van haar spaarvarken, maar lekker helemaal alleen voor haar.

Eigenlijk was er toen zij puber was, niet echt een geschikt blad. Ze lazen als opvolger voor de Duck wel de Tina, maar eigenlijk was die wel kinderachtig als je een jaar of 14 werd. En dan was het wachten geblazen tot je oud genoeg was voor de Viva, een blad voor jonge werkende vrouwen. Een gat van een jaar of 10 moest je dus zien te overbruggen.

Sindsdien is dat gat allang ontdekt door de bladenmakers. Een van de eerste bladen voor pubermeiden die op de markt werd gebracht was de Vlaamse Flair, op de voet gevolgd door de Yes.

De tijd heeft niet stilgestaan, de schappen puilen uit van de enorme hoeveelheden bladen, met voor ieder wat wils. Ook de al bestaande bladen zijn met hun tijd meegegaan. Was Yes ooit een blad voor meisjes over make-up, verliefdheid en vriendschap, draait het nu om: 'Relaties, vrijen, mode, beauty, op jezelf wonen, shoppen, internet, astrologie en uitgaan. Yes biedt ontroerende, waargebeurde verhalen van lezeressen, onthullende interviews, vrolijke uitgaansreportages en trendy stapadressen. Yes houdt rekening met wat jij wilt lezen!' Klinkt meer als een blad voor 18-jarigen dan voor pubermeisjes. De ontwikkeling van Yes staat niet op zich: de site van Flair opent deze week met een enquete onder de titel 'welke coupe heeft jouw schaamhaar'. Pardon? En als klap op de vuurpijl de radiocommercial die deze dagen uitgezonden wordt. Een duidelijk volwassen vrouw kreunt 'Ja, ja, ja, ja, Yes!' en legt daarna uit dat je bij een halfjaar-abonnement op de Yes een 'mini-vibrator' kado krijgt.

Als straks de kinderen de Donald Duck fase ontgroeid zijn en er gezocht moet worden naar een nieuw week- of maandblad, dan komt de Yes voorlopig nog niet in aanmerking: ja, ja ja ja, Yes? No way!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Misgun je je kinderen een minivibe? Mobieltjee, MP3-player en Minivibrator, liefts in enen (all-in-one) daar is geen ontkomen aan
Kunnen ze hun orgasme realtime naar een vriendje SMS'en. Elsje: het is 2006!
(papa)

Sjaak zei

De afgelopen dagen stond op de billboards in de stad een meisje van een jaar of 12 in 'haar eerste BH' te poseren voor gotbetere-het Zeeman textiel. Dat volwassen vrouwen nou een lingerie WK houden moeten ze vooral zelf weten, maar ik zou mijn (leen)dochter niet voor dit soort campagnes willen lenen.