donderdag 29 juni 2006

Der Laan uitgestuurdLousewies van der Laan heeft door haar poot eindelijk eens stijf te houden het kabinet laten struikelen. Dit keer kon Balkje cs echt niet meer om de Kamer heen. Want dat is wat dit kabinet keer op keer heeft gedaan: de wil van de Kamer totaal in de wind slaan, en niet zomaar, nee, met een partij arrogantie en minachting voor de parlementaire democratie waar je eng van wordt.

Elsje moet toegeven dat onze eigen tovenaarsleerling, oftewel JP, eigenlijk best getalenteerd is gebleken. Zijn eerste kabinet viel al snel, na 87 dagen om precies te zijn. Dat was natuurlijk een zegen voor het land want met de LPF in de regering was, zeker in de nadagen van de moord op Pim waarin de LPF-ers over elkaar heen buitelden om toch vooral de nieuwe Pim te worden (Pim zou het zo gewild hebben!), natuurlijk geen land te bezeilen ehh... te besturen.
Maar niet getreurd, uit een beker waar het oor vanaf gebroken is kun je nog prima drinken. En dus werd rap een nieuw JP-kabinet in elkaar gezet, dit keer met behulp van D66. Maar ook deze tweede beker van JP bleek niet stootvast en brak al snel. Dankzij de paashazen-superlijm konden de scherven weer tot een stuks drinkgerei aan elkaar geplakt worden, en dus kon dat kabinet wel door. Een minister viel en die werd eigenlijk geruisloos vervangen. Best knap toch? Heeft hij dat misschien op Zweinstein geleerd?
Nu lijkt het dan toch gedaan met de tweede JP-beker. Ben benieuwd of er nog een lijmpoging gedaan gaat worden... dan kan JP voor een record gaan. Elsje zal het Guinness recordboek nog maar even niet inlichten. Want de scherfjes worden nou toch wel erg klein.

Geen opmerkingen: