donderdag 1 juni 2006

FileleedElsje is een gelukkige automobilist. Ze rijdt in een van de fijnste auto's die er bestaan rond en het woord file kent ze eigenlijk alleen van de radio. Elsje werkt namelijk in de polder. Met gepast leedvermaak ziet zij 's morgens en 's middags aan de andere kant van de vangrail het blik bumper aan bumper stilstaan, terwijl zij zelf lekker kan doorscheuren.

Maar dankzij de oud-buurtjes is Elsje in aanraking gekomen met het spelletje Rush Hour. Bij dit spelletje is het de bedoeling dat je uit een hopeloze verkeersopstopping het rode autootje bevrijdt. Een heerlijk spel. Graag speelt Elsje regelmatig een potje, of twee, of drie, of... Want er zijn telkens nieuwe opstellingen, ehhh opstoppingen mogelijk.

Maar het kan nog erger, want sinds Sjaak ooit een internetversie vond van de eerste opstoppingen, speelt zij ook op onbespiede momenten op het werk een potje... of twee, of drie, of... Sindsdien begrijpt ze nu ook dat al die automobilisten die elke dag in de file staan dit doen omdat het gewoon leuk is! Tijd om in de Randstad te gaan werken?

PS. Elsje is helderziend! Uit de VK van 10 juni, p 2: "Ceel Wildervanck, eveneens verkeerspsycholoog (...): 'een toenemend aantal mensen dat in het woon-werkverkeer vast komt te staan vindt de file min of meer fijn. De file is er voor de boordnodige rust. Tussen het hectische werk en de rolverwisseling voor thuis'."

2 opmerkingen:

Ina zei

Ik ben blijven hangen op nummer 26. Rotspel!

Elsje zei

Grin. weet je dat Thinkfun nog een heleboel andere leuke spelletjes heeft? Ideale verjaardagskadootjes. Jammer dat ik daar voor jou weer bijna een jaar op moet wachten :-)