zaterdag 17 juni 2006

Slablaadje



Elsje is een week geleden begonnen in haar nieuwe baan. Tot gisteren leken er alleen maar leuke dingen aan vast te zitten. Want toen zat ze bij een bespreking over een drietal voorlichtingen die de inspectie wil gaan verzorgen. Het ging over een verandering in de manier van aansturen (o.a. via SLAs, service level agreements oftewel prestatiesturing) en samenwerken binnen het Ministerie.

Een tweetal, door de corporate bedrijfsvoering duurbetaalde 'talking suits' van Deloitte had voor deze voorlichtingen een presentatie voorbereid, van wel 85 sheets! Arghhhhh!!!! Duidelijk gevalletje van nul komma nul procent didactisch inzicht... De lezer snapt, dat Elsje en haar collega's lang nodig hadden om hen ervan te overtuigen dat het verhaal prima aan de hand van de tien belangrijkste sheets te vertellen is.

Wat Elsje verder opviel was het totale gebrek aan humor bij de mannen van de bedrijfsvoering. Toen Elsje in de lach schoot omdat ze de SLA-sheets vertaalde als SLA-blaadjes, werd er door iedereen in de zaal gelachen, behalve door de twee heren in pak.

Nee, als het over SLA gaat, doet u Elsje dan maar een simpele gemengde groene.

2 opmerkingen:

Sjaak zei

Dat zijn de talking suits namelijk zelf, die slablaadjes. Het lijkt best wel wat maar is 99% water

Elsje zei

nou, verlepte blaadjes dan wel, niks fris ende groen