zondag 4 juni 2006

Opa rocktVanmorgen stond er een klein berichtje in de Volkskrant: "Door een val van gitarist Keith Richards uit een palmboom, wordt het concert van de Rolling Stones van 1 augustus in de Amsterdam ArenA uitgesteld, waarschijnlijk naar de zomer van 2007. (...) De kaarten (...) kunnen worden gebruikt voor het vervangende concert, waarvan de datum later wordt bepaald. Richards (62) viel in april uit een palmboom tijdens zijn vakantie op het eiland Fiji. Samen met collega-Stone Ron Wood probeerde hij kokosnoten te plukken. (...) Hij moest worden geopereerd om de druk op zijn hersenen te verminderen." Afgezien van het feit dat opa Richards kennelijk nog immer rockt, denkt Elsje van dit ongeluk zo het hare. Waarom klimmen een 62-jarige en een 59-jarige in hemelsnaam in een palmboom?

Elsjes gedachten vliegen naar een stripje van Garfield, dat ze járen aan de muur had hangen. Garfield, op plaatje 1, zit met een dicht flesje bier in de poot: "Een echte vent maakt een flesje bier open met zijn tanden!". Op plaatje twee zit hij nog steeds met het dichte flesje bier in zijn poot. Bovenop de dop zijn gebit. Op plaatje drie spreekt hij met gekreukeld mondje "Een echt stomme vent".

Om waarschijnlijk dezelfde reden klom Richards in die palmboom: "Zie hier deze echte vent!". Ja ja, een echt stomme vent dus. Opa had een jonge Fijiaan/Fijinees (??) moeten inhuren om die kokosnoot te plukken, dan had ie wellicht nog kunnen rocken deze zomer.

Tot slot een waarschuwing aan degenen die kaartjes kochten voor het concert: eis je geld terug! Je weet immers maar nooit of Richards het volgend jaar nog haalt of dat hij in de tussentijd, in een volgende poging te bewijzen dat hij een echte vent is, nog iets veel permanenter ongezonds uitprobeert.

Geen opmerkingen: