vrijdag 2 juni 2006

Grijze muis


Op het journaal van de week een interessant item over Ramses Shaffy. Deze inmiddels 72 jaar oude zanger kreeg de Edison-Oeuvre-prijs uitgereikt. Bij de uitreiking kon de meester het niet laten en liet nog even horen dat hij nog immer beschikt over een indrukwekkende stem met dito uitdrukkingsvermogen, door 'Stil in Amsterdam' te zingen.

Elsje heeft Ramses met de paplepel ingegoten gekregen. Haar ouders hadden in het algemeen weinig met muziek, maar voor Ramses Shaffy liepen zelfs zij warm. Prachtnummers als 'Maya', 'Sammy' en 'Laat me' staan daardoor in Elsjes geheugen gegrift. Later leerde ze, via haar tweede liefde, de duetten van Ramses met Liesbeth List waarderen, en dan met name de Shaffy Cantate natuurlijk. Toch bleven vooral de solo's van Ramses Elsjes favorieten.

Inmiddels zijn ook Elsjes kinderen besmet met het Ramses-virus. Hun favoriete liedje is Piep, een liedje over loslaten en vertrouwen, in de vorm van een muisje dat op ontdekkingstocht mag van zijn moeder. Zijn muziek zal ongetwijfeld ook volgende generaties aanspreken.

Ergo, Ramses is van alle tijden. En al is hij nu zelf oud en grijs, een grijze muis is hij zeker niet.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wow, wat hou jij het bloggen goed vol, Elsje! :-)

Elsje zei

Aan inspiratie geen gebrek!... Ze zou wel 10 blogjes per dag kunnen schrijven, zo vol emoties zit Elsje :-)

Sjaak zei

Elsje is sinds ze blogt ook geen 'computerweduwe' meer. Sjaak is weduwnaar geworden

Elsje zei

Gelukkige bijwerking is dat we elkaar zo in cyberspace tenminste regelmatig zien :o)))