zaterdag 24 juni 2006

NichtElsje heeft goede herinneringen aan een logeerpartijtje bij haar Favoriete Nicht. Dat was in 1982, dus Elsje zat net op de middelbare school en de nicht was eerstejaarsstudent in Amsterdam. Superstoer nam de nicht Elsje mee naar de late filmvoorstelling van Garp. Superstoer, want het was Elsjes eerste keer naar de late film en bovendien was Garp voor boven de 12 jaar en ouder en dat was Elsje nog (net) niet.

The world according to Garp, zoals de film voluit heet, met in de hoofdrol een magnifieke Robin Williams, opent met een scene van een zwemmende, blote baby, met daaronder 'When I'm 64' van de Beatles. Doordat degene die het liedje schreef, Paul McCartney, afgelopen week 64 werd, moet Elsje er telkens aan terugdenken. De studentenflat, de macaroni, de tram, de bioscoop, het verlichte Amsterdam, het matrasje op de grond en de supergave klok met knikkers, zijn onlosmakelijk verbonden met deze film.

Toen Elsje zelf studeerde, heeft zij voor een op dat moment 11-jarig nichtje ook een logeerpartijtje georganiseerd. Toen keken ze Ruthless people, met Bette Midler. Wie weet heeft dat nichtje op haar beurt weer onuitwisbare herinneringen aan die film, zoals Elsje die heeft aan Garp. Elsje gunt het haar van harte.

Geen opmerkingen: