vrijdag 23 juni 2006

KoreaantjesHet WK is in volle gang, en Elsje ziet best veel wedstrijden. Zeker omdat ze meedoet aan een poule. Voor het eerst in haar leven, want toen ze een jong meisje was, heeft Elsje ooit besloten om NOOIT te wedden, en daar hoort een poule ook bij. Maar goed, als de mannen in het gezin meedoen en het gaat om niks, ach... principes heb je zodat je ze over boord kunt zetten!

Vanavond is er Korea - Zwitserland en Togo - Frankrijk. Nu zal heel Nederland voor Korea zijn omdat dat land een Nederlands bondscoach heeft. Zo ook Elsje, zij het om heel andere redenen.

Die reden voert ons terug naar de Olympische Spelen van 2004. Hierin stond Korea tegenover Denemarken in de finale van het vrouwen handbaltoernooi, een retespannende wedstrijd van sportvrouwen uit de wereldtop. Een titanenstrijd zelfs, die eindigde in een 38-36 overwinning van de Deense vrouwen. Heerlijk om naar te kijken, ware het niet dat het commentaar geleverd werd door Evert ten Napel. Deze oetlul had het telkens over 'de Koreaantjes'. De Koreaantjes?? Zo vreselijk denigrerend dat Elsje sindsdien per definitie voor Korea is. En tegen Evert ten Napel!

1 opmerking:

Elsje zei

PS Helaas is Korea uitgeschakeld, snik, slecht voor Elsjes poulestand :-)